Спартак ще търси бърз ремонт на стадиона, за да не домакинства в Ловеч

За проблемите с материалната база в Плевен се очаква помощ от Българския футболен съюз и държавата.

Спартак (Плевен) се завърна в професионалния футбол на връх 100-годишнината на плевенския футбол. Целта бе изпълнена по убедителен начин с 26 победи, един равен, едва три загуби и с девет точки аванс пред най-сериозния си конкурент Янтра (Габрово), пише sportal.bg. Успешният сезон на специална пресконференция коментираха председателят на Управителния съвет на клуба Пепо Петков и членът на съвета Дарин Ангелов.  

"Изключително много усилия положиха доста хора. Много трудно беше, но в крайна сметка успяхме. Благодарим на футболистите, само местни момчета, треньорите Красимир Бислимов и Петър Ванков, спортно-техническия директор Пламен Гетов и въобще на цялото ръководство. Радостни сме, защото този успех е за плевенчани, които заслужават да имат отбор в професионалния футбол", каза Петков.

Футболистите са в заслужена почивка, но ръководството вече работи по нови задачи. Едната е ремонтиране на стадион "Плевен".

"За проблемите с материалната база в Плевен очакваме помощ от Българския футболен съюз и държавата. В този си вид стадион "Плевен" не отговаря на изискванията на БФС за провеждане на футболни срещи от първенството на Втора лига. Необходим е бърз ремонт. Всичко зависи от строителите. До края на юни трябва да сме готови, за да получим лиценз, защото новото първенство започва на 20 юли. Ако не стане, имаме вариант да проведем първите си домакински мачове в Ловеч. Няма да е добър този вариант, защото Спартак е на плевенчани и най-хубаво е да играем за тях", коментира председателят на УС на клуба.

Другият не по-малко важен въпрос, изискващ бърз положителен отговор е свързан финансирането. "Намирането на генерален спонсор е изключително важно. Има плевенски фирми, които помагат финансово, но за съжаление нямат възможност да са основен спонсор. За това ще търсим такъв извън Плевен. 600-700 000 лева ще е минималният бюджет на Спартак за следващия сезон", уточни Дарин Ангелов.