Изключителни постижения в последните две състезания от сезона за състезателите на Спартак 14

На двете състезания клубът взе участие със значителен брой участници

Проведоха се последните две важни състезания от календара на Българската Шотокан карате-до Федерация за плевенските шотокан състезатели - Турнира за Купа Пазарджик на 19 май и Националната купа по Шотокан за 2019 г. на 1 и 2 юни в Габрово.

На двете състезания клубът взе участие със значителен брой участници – и в Пазарджик и в Габрово се записаха за участие 44 състезатели от клуба ни, който в момента наброява 176 трениращи от 4 годишни деца до мъже и жени, разпределени в 12 групи.

Значителен е и броят на спечелените медали в тези последни за сезона състезания.

В Пазарджик – 15 златни, 20 сребърни и 30 бронзови медала – общо 65 отличия, а в Габрово 42 медала – 13 златни, 10 сребърни и 19 бронзови медала.

"Този общ брой от 107 медала само от две състезания, говори за качеството на подготовка на състезателите ни от всички възрасти и във всички дисциплини, каза старшия треньор на клуба милена Кирниколова. „ Не правим подбор, когато приемаме децата да тренират при нас – просто се възпозваме от качествата им и ги развиваме не само като спортисти, а и като личности. Нашите състезатели са и отлични ученици, а също така и за пример с поведението си в обществото”.

И в двете състезания конкуренцията беше сериозна . В Пазарджик участваха 317 състезатели от 12 клуба, а в Габрово – 328 състезатели от 18 клуба.

Едни от най-изявените ни състезатели от тези два турнира с по няколко златни отличия са  Тихомир Тодоров, Елка Панайотова, Мариян Тодоров, Габриел Рупчански, Илхан Василев, Натали Йонкова – ученици в Спортно училище Плевен с личен треньор Маринела Петрова, София Калчева (чиито треньор е  шампионката на клуба ни от близкото минало Бетина Кисьова), Мирела Йолова, Йонан Михайлов, Дариан Абди, Кристиян Костов, Красимира Илиева, Виктор Павлов, Ален Филипов, Християн Спиридонов, Станислав и Петър Станчеви, Денислав Трифонов, Васил Брайков и Никола Чонов. Изключително добро представяне в Пазарджик направиха и децата от групата на Боряна Илиева, която също беше наша изявена състезателка в дисциплината кумите.Това е дългия списък само на златните призьори от тези две състезания . Сребърните и бронзовите ни медалисти са изключително много и също заслужават адмирации.

Ежегодно Клуба организира и Клубно първенство за децата от 4 до 12 г. Тази година то ще се проведе на 8 и 9 юни в залата на клуба и в него ще вземат участие 105 деца.

Както всяко лято, и през този ваканционен период в клуба обучението няма да спира за дълго. От 24 юни до 31 юли ще се проведе лятна спортна школа да деца от 4 до 12 г.с ежедневни спортни занимания от 8 до 13 ч. (всеки делничен ден), както и тренировки за напредналите състезатели над 12 г. с цел подготовка за участие в Световното първенство по Шотокан карате – до през октомври в Карлови Вари, Чехия. След кратка ваканционна пауза през август, ще се проведе ежегодния тренировъчен лагер в Свети Влас, в който тази година ще се включат 66 от трениращите в клуба.

Спортно-състезателната и тренировъчна година ще стартира отново на 18 септември 2019 г. и всички желаещи да тренират, могат да се включат в тренировките.