Играч на Спартак 1919 с повторна покана от Нотингам Форест!

Теодор получава възможността да отиде отново, за да затвърди доброто си представяне на Острова

Играчът на Спартак 1919 (Плевен), Теодор Георгиев, получи одобрение от главния скаут и мениджъра на Академията на Форест за повторен престой! Теодор, заедно със своя съотборник, Станислав Петков, бяха поканени от Нотингам за едноседмичен престой през май в Академията им, където имаха възможност да изиграят няколко мача, в които и двамата оставиха отлични впечатления. Теодор отбеляза 3 гола и направи няколко асистенции, Станислав също се отчете с попадение и асистенция.

Впечатленията и от двамата бяха много позитивни, а месец по-късно, Теодор получава възможността да отиде отново, за да затвърди доброто си представяне на Острова.

Теодор е и национал на България за възрастта си, като вече има 2 мача за страната си.

"Водим преговори с Форест, като комуникацията между нас е напълно отворена и много позитивна. Отношенията ни с тях тепърва ще се развиват. Впечатленията и от двамата са отлични, но са сходен тип играчи, което наложи на Форест да вземат решение да поканят отново само един от двамата, което пак е огромен успех! Тео е изключителен играч - притежава изумителен интелект за възрастта си, първото му докосване е безупречно, а работната му етика, отношението и професионализма му са на топ ниво - точно каквото се опитваме да изградим у нашите играчи и каквото, разбира се, се цени високо, особено от западноевропейските школи.

Нашата цел е да даваме път на най-изявените таланти навън, за да могат да продължат развитието си, а Тео е играч, който заслужава тази възможност и има качествата и потенциала да успее да се наложи зад граница. Работим усилено в тази посока и вярвам, че ще се случат нещата по възможно най-добрия начин.  Отношенията ни с Нотингам тепърва ще се развиват - след Тео и Станислав, още играчи ще поемат в тази посока или към други клубове, както се случи с Красимир и поканата за него от Евертън.  Очаква ни вълнуващо лято с още уникални възможности за нашите играчи от Спартак 1919, за които смятаме, че е дошъл момента да се изявят навън.", коментира директора на школата, Радостин Александров.