Нора Рашева девета на Европейското индивидуално училищно първенство по класически шахмат в Румъния - pleven.utre.bg

Нора Рашева девета на Европейското индивидуално училищно първенство по класически шахмат в Румъния

10 юни 2019, 08:46 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    СКШ "Плевен XXI"

Тя записа три победи, три загуби и три ремита

Нора Рашева участва в групата момичета до 11 години като шампионка на България на ДИУП и стартира под номер 4 с международен рейтинг 1475. След множество пропуски в борбата за медал нашата състезателка финишира с 4,5 точки от 9 възможни и се нареди 9-та от 23 участнички. Тя записа три победи, три загуби и три ремита в партиите срещу представителки на Русия, Грузия, Украйна, Беларус, Босна и Херцеговина и Турция. 

Конкуренцията и беше силна, срещите - равностойни и дълги, с продължителност над 4 часа и с много поучителни моменти в тях.

Нора не успя да се пребори за така желаното призово място, но сподели, че сега е по-амбицирана от всякога.  На Европейския училищен шампионат тя представи България и своето училище - ОУ "Валери Петров" Плевен.

Състезанието се проведе в Мамая от 31 май до 8 юни с участието на 12 българчета, повечето от които победители на Държавното училищно първенство в Добрич в началото на май. Тяхното участие бе финансово обезпечено от МОН, с което БФШ 1928 сътрудничи за втора поредна година.

Голяма радост за България донесе Петя Караиванова от София, която стана шампионка във възрастова група момичета до 13 години и благодарение на нея на награждаването се чу българския химн.

Чудесно е и представянето на най-малкия състезател на България Калоян Пантев, който спечели сребърен медал при момчетата до 7 години.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета