Неяснота около Северозападната Трета лига

Надяват се да съберат 15 отбора за новия сезон

Северозападната Трета лига да бъде поне с 15 отбора за новия сезон, това се надява секретарят на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново Игор Бакьов. Както е известно, Спартак Плевен влезе в професионалния футбол, а от там няма изпадащи. От Трета лига в областните групи изпадат Левски (град Левски) и Янтра (Полски Тръмбеш). При това положение групата се свива до 13 тима, а засега попълненията се очертават да бъдат две, съобщава gong.bg.

Почти сигурно е завръщането в дивизията на Янтра 1919 (Габрово)- отбор, който преди една година изпадна. През изминалата кампания Янтра 1919 стана категоричен шампион на Габровската областна група.

Техният стадион е в нормите, отговаря на условията, а и от клуба гарантират стабилно финансиране. При това положение Габрово отново ще има два отбора в Трета лига, като другият отбор Янтра-Габрово (Габрово) през този сезон завърши на 2-о място.

Другият потенциален кандидат е ФК Дреновец от едноименното село, намиращо се на почти еднакво разстояние от Видин, Монтана и Лом. Стадионът в Дреновец е строен по европейска програма, а община Ружинци ще се опита да помогне с финансирането. През изминалия сезон Дреновец завърши на 2-о място във Видинската областна група, на 7 точки от шампиона Ботев (Грамада).

Все още се чакат официалните заявки, както от тези два клуба - въпреки проведените предварителни разговори, така и от други тимове.

"Наистина ще бъде чудесно, ако има и още кандидати и групата се увеличи до 16 отбора. Но при нас това не е самоцел, защото и другите отбори искат да гостуват при добри условия, на хубави стадиони. Но засега перспективата е Северозападната Трета лига през новия сезон да бъде с 15 отбора, заяви Игор Бакьов.