В ПГ по туризъм "Алеко Константинов" - Плевен бе представена книгата "Останете живи" - pleven.utre.bg

В ПГ по туризъм "Алеко Константинов" - Плевен бе представена книгата "Останете живи"

11 юни 2019, 10:05 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

С подробностите около създаването на книгата се запознаха единайсетокласници от училището

Книгата "Останете живи" бе представена и в Професионална гимназия по туризъм "Алеко Константинов" - Плевен. С подробностите около създаването на изданието се запознаха единайсетокласници от училището, с които авторът Георги Стоянов поговори за черната статистика от войната по пътищата и безопасното поведение на пътя.

Книгата вече бе представена в редица плевенски училища, както и в Долна Митрополия, Тръстеник, Велико Търново, Стара Загора, Царево, Приморско. На 17 юни ще бъде презентирана и в Младежкия дом във Варна. 

Стряскаща статистика, много болка и призив за отговорност и мисъл за живота на другите – така накратко може да се опише книгата. Озаглавена "Останете живи", тя ще ви срещне очи в очи с малка част от хаоса, който цари по пътищата в България и ще ви запознае с 14 изповеди на участници в пътни инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени. Част от тях разказват за грешките, които са допуснали, други – за болката и страданиетo. Изданието включва още – пълна статистика за загиналите и ранените при ПТП в България от 1951 г. насам, както и правила за действие при катастрофи и други важни препоръки в случай, че попаднете в пътен инцидент.

Книга за променените човешки съдби. Книга срещу катастрофите и безразсъдното шофиране. Книга за всички настоящи и бъдещи шофьори. Така я определят мнозина, които вече са я прочели. 

Всичко за книгата и кампанията по представянето й може да следите на фейсбук страницата Останете живи

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета