Федерален прокурор от САЩ с презентация в Плевен за разследването на престъпни организации - pleven.utre.bg

Федерален прокурор от САЩ с презентация в Плевен за разследването на престъпни организации

11 юни 2019, 16:12 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

  • Снимка:
    Областна администрация

Том Периконе е прокурор с над 35 години стаж в държавната администрация

В зала "Плевен" се проведе презентация на тема "Разследване на престъпни организации: Традиционни методи и съвременни практики“, с лектор Том Периконе – федерален прокурор от САЩ.

На събитието присъстваха председателите на Окръжен и Районен съд Плевен, Окръжния прокурор Ваня Савова, Районен прокурор Пламен Петков, съдии и прокурори, както и разследващи полицаи и служители от сектор „Криминална полиция“ към ОД на МВР Плевен.

Том Периконе е прокурор с над 35 години стаж в държавната администрация. Понастоящем е ръководител на отдела за киберпрестъпления и престъпления свързани с националната сигурност, във федералната прокуратура за източния окръг на щата Пенсилвания. Отделът му е базиран в град Филаделфия и се занимава с разследване на международни и вътрешни заплахи за националната сигурност, шпионаж и злоупотреба с класифицирана информация, нелицензиран износ на военни изделия и технологии, нерегламентиран достъп до компютърни системи и хакерски атаки, кибер тормоз и кражба на интелектуална собственост. Преди да оглави този отдел, той е ръководил отдела за борба с наркотиците и организираната престъпност в същата прокуратура.

Том Периконе е преподавател към Националния учебен център на Департамента по правосъдие и към Националната асоциация на щатските прокурори.  Има бакалавърска степен от университета в Принстън и магистърска степен по право от правния факултет на Пенсилванския университет.  През последните 13 години преподава наказателен процес в правния факултет на Университета в Пенсилвания, където също така е треньор на отбора, участващ в състезания по симулация на съдебен процес.Коментари (2)

Потребител
Малинчо
Дали прокурор Периконе е уведомен, че присъстват емблематични фигури от мафиотско-престъпната организация в Плевен.
11 юни, 18:38 ч.
Потребител
Малинчо
Дали прокурор Перичоне е уведомен, че присъстват емблематични фигури от мафиотско-престъпната организация в Плевен.
11 юни, 18:32 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета