Психично болен вдигна полицията на крак, заплашвал с оръжие - pleven.utre.bg

Психично болен вдигна полицията на крак, заплашвал с оръжие

12 юни 2019, 09:02 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Започнал е да хвърля предмети и да отправя закани

На 11 юни около 15:30 часа в РУ - Никопол е постъпил сигнал, че 46-годишен, живущ в село Муселиево от дни е с психично разстройство. Мъжът повреждал домашно имущество и заплашвал с огнестрелно оръжие. Лицето е освидетелствано и се води на отчет.

При пристигане на адреса служители на РУ - Никопол, заварват болният заключил се в стая на едноетажна къща. 46-годишният не е допуснал полицаите. Започнал е да хвърля предмети и да отправя закани с хладно оръжие.

При проведени беседи с психолози и служители на ОДМВР - Плевен е напуснал къщата и е задържан в двора на имота. Прегледан е от екип на ФСМП - Никопол. По разпореждане на прокурор от РП - Никопол е транспортиран и настанен в психодиспансер в гр. Плевен.

При последващо претърсване в дома, обитаван от 46-годишния, са намерени въздушна пушка, неустановена марка, модел и калибър и газ - сигнален пистолет марка "Еkol- volga", с един брой пълнител и един патрон 9 мм. в пълнителя.

Оръжието е иззето с протокол. Няма пострадали граждани и полицейски служители на ОДМВР - Плевен. Образувана е преписка.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета