Останете живи! Книгата срещу войната по пътищата влезе и в ОУ "Св. Климент Охридски" - Плевен - pleven.utre.bg

Останете живи! Книгата срещу войната по пътищата влезе и в ОУ "Св. Климент Охридски" - Плевен

12 юни 2019, 10:47 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Журналистът Георги Стоянов се срещна със седмокласниците на училището

Изключително полезна и приятна среща проведе журналиста Георги Стоянов със седмокласниците от ОУ "Св. Климент Охридски" - Плевен. 

"Представихме "Останете живи" и съм радостен, че това е поредното училище, което пожела да има книгата в библиотеката си. Радостен съм и от това, че пред себе си видях едни малки, но отговорни деца, които проявиха интерес към темата и показаха ясно, че знаят какво се изисква от самите тях, за да се радват на безопасно лято, изпълнено с игри и веселие", сподели авторът на книгата, насочена срещу войната по пътищата в България. 

Книгата вече бе представена в редица плевенски училища, както и в Долна Митрополия, Тръстеник, Велико Търново, Стара Загора, Царево, Приморско. На 17 юни ще бъде презентирана в Младежкия дом във Варна, а на 27-и в СУ "Георги Измирлиев" - най-голямото училище на територията на Горна Оряховица. 

Стряскаща статистика, много болка и призив за отговорност и мисъл за живота на другите – така накратко може да се опише книгата. Озаглавена "Останете живи", тя ще ви срещне очи в очи с малка част от хаоса, който цари по пътищата в България и ще ви запознае с 14 изповеди на участници в пътни инциденти, свидетели на катастрофи, полицаи, близки и приятели на загинали и ранени. Част от тях разказват за грешките, които са допуснали, други – за болката и страданиетo. Изданието включва още – пълна статистика за загиналите и ранените при ПТП в България от 1951 г. насам, както и правила за действие при катастрофи и други важни препоръки в случай, че попаднете в пътен инцидент.

Книга за променените човешки съдби. Книга срещу катастрофите и безразсъдното шофиране. Книга за всички настоящи и бъдещи шофьори. Така я определят мнозина, които вече са я прочели. 

Всичко за книгата и кампанията по представянето й може да следите на фейсбук страницата Останете живи

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета