Талантливият Сашко си тръгна с подарък от проекта "Нова звезда"

На финала Слави Трифонов отправи топли думи към всички участници

Последната задача на 12-те участници в проекта "Нова звезда" бе "Песен в дует с български изпълнител". Плевенчанинът Александър Колев пя с Наско от БТР "We are the champions", а изпълнението им бе класирано на десето място с оценка 5,69.

С обща оценка на Ку-ку бенд (5,22) и оценка на зрители (4,32) Сашко завърши на девето място в крайното класиране (4,77). Победител в "Нова звезда" стана Сава Чиплич от Монтана. Наградата, която той спечели, е фото сафари в Африка за него и семейството му. Останалите участници също получиха подарък – таблет за всеки един от тях.

"Много мислих какво да ви кажа - не искам да звуча като по-възрастен, защото през цялото време ви приемах като профеисоналисти. Казвам ви го съвсем откровено, защото вие се представихте прекрасно. Този конкурс свърши, но съм сигурен, че ви предстоят много хубави неща, защото имате основание да участвате на конкурси, да се борите в живота и да правите всичко необходимо, за да реализирате мечтата си да бъдете певци - имате необходимите качества. Аз съм щастлив и за мен беше чест, че работихме с вас! Победителят може да бъде само един, но вие всички сте победители, колкото и клиширано да звучи. В този конкурс победихте заедно!", обърна се Слави Трифонов към Сашко и останалите деца.