Нов управител или ликвидация са вариантите за Денталния център - pleven.utre.bg

Нов управител или ликвидация са вариантите за Денталния център

19 юни 2019, 09:50 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Toва са двата възможни варианта

Нов конкурс за управител или ликвидация на дружеството са двата възможни варианта за решаване съдбата на „Дентален център - I - Плевен” ЕООД. Преди да бъде внесено предложение за обсъждане в Общинския съвет, ще се поиска становището на компетентните институции в сферата и на ПК „Здравеопазване и социална политика” в местния парламент.

В момента дружеството няма управител, след като общинските съветници на заседанието на 30 март 2019 г. освободиха д-р Валентин Радев и гласуваха временно длъжността да изпълнява главният счетоводител Енчо Христов. Той обаче е депозирал писмо, с което заявява, че не желае да ръководи „Дентален център - I - Плевен” ЕООД. Липсата на управител затруднява дейностите, тъй като се трупат загуби, сметките временно се поемат от ОП „Жилфонд”, а стоматолозите имат проблем в договорните си отношения с РЗОК.

Предстои да се реши дали ще се търси нов управител на дружеството, или ще се премине към процедура по неговата ликвидация. Ако „Дентален център - I - Плевен” ЕООД бъде закрит, зъболекарите ще могат да продължат дейността си в същите помещения, като след проведен търг сключат договор за наем с ОП „Жилфонд”.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета