Нов управител или ликвидация са вариантите за Денталния център

Toва са двата възможни варианта

Нов конкурс за управител или ликвидация на дружеството са двата възможни варианта за решаване съдбата на „Дентален център - I - Плевен” ЕООД. Преди да бъде внесено предложение за обсъждане в Общинския съвет, ще се поиска становището на компетентните институции в сферата и на ПК „Здравеопазване и социална политика” в местния парламент.

В момента дружеството няма управител, след като общинските съветници на заседанието на 30 март 2019 г. освободиха д-р Валентин Радев и гласуваха временно длъжността да изпълнява главният счетоводител Енчо Христов. Той обаче е депозирал писмо, с което заявява, че не желае да ръководи „Дентален център - I - Плевен” ЕООД. Липсата на управител затруднява дейностите, тъй като се трупат загуби, сметките временно се поемат от ОП „Жилфонд”, а стоматолозите имат проблем в договорните си отношения с РЗОК.

Предстои да се реши дали ще се търси нов управител на дружеството, или ще се премине към процедура по неговата ликвидация. Ако „Дентален център - I - Плевен” ЕООД бъде закрит, зъболекарите ще могат да продължат дейността си в същите помещения, като след проведен търг сключат договор за наем с ОП „Жилфонд”.