ФА "Мизия" с почетен плакет от председателя на Общинския съвет за 40-годишнината на състава - pleven.utre.bg

ФА "Мизия" с почетен плакет от председателя на Общинския съвет за 40-годишнината на състава

19 юни 2019, 11:51 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    ОбС-Плевен

  • Снимка:
    ОбС-Плевен

  • Снимка:
    ОбС-Плевен

По повод 40-ия си рожден ден ансамбълът ще зарадва плевенчани с концерт на 21 юни

Председателят на Общински съвет - Плевен, Мартин Митев връчи почетен плакет за принос в развитието и популяризирането на българския фолклор на главния художествен ръководител на Фолклорен ансамбъл "Мизия“ Михаил Денев. Поводът е честването на 40 години от създаването на Ансамбъла, сформиран през далечната 1979 г. от Михаил Денев в читалище „Съгласие 1869” отначало като танцов състав, а по-късно прераснал в ансамбъл за народни песни и танци. На срещата, провела се в читалище "Съгласие 1869", присъства и Маргарита Лазарова - секретар на културния институт.

"От името на Общинския съвет и лично от свое име се радвам, че имам възможност да Ви честитя 40 години от създаването на Фолклорен ансамбъл „Мизия”. Народното творчество е носител на най-ценното наследство на всеки народ - неговата идентичност, а вие сте нейните истински пазители днес. В Плевен с право се гордеем с Вас и Вашия талант и напълно заслужено „Мизия” е една от музикалните емблеми на нашия град“, обърна се Мартин Митев към Михаил Денев. На ръководството на състава и на всички танцьори той пожела здраве, вдъхновение и още много успехи, и да продължават да прославят с изкуството си Плевен и българския фолклор. „Не спирайте да покорявате нови и нови сцени, и нека признанието на публиката Ви следва навсякъде“, каза Мартин Митев и честити юбилейната годишнина на всички, които са били, са и ще бъдат част от Фолклорен ансамбъл "Мизия".

От своя страна г-н Денев благодари за жеста и вниманието и сподели лични впечатления, че в днешно време все повече млади хора проявяват интерес към българския фолклор и имат желание да го изучават. По този начин всички те се превръщат в пазители на българските традиции. В своя репертоар ФА „Мизия“ има танци от всички етнографски области на страната. Ансамбълът е изнесъл стотици концерти, представял е Плевен и страната ни в над 20 международни фестивала по цял свят и е носител на много престижни награди и отличия.

По повод 40-ия си рожден ден ФА "Мизия" ще зарадва плевенчани с концерт на 21 юни /петък/ от 18.30 ч. в ДКТ "Иван Радоев" - Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета