Плевенски ученици посетиха НАП и получиха първия си данъчен урок - pleven.utre.bg

Плевенски ученици посетиха НАП и получиха първия си данъчен урок

19 юни 2019, 17:19 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    НАП-Плевен

Децата са от трети клас и посетиха офис на НАП Плевен под наслов "Математика от „а“ до „я"

Офис на НАП Плевен днес посрещна деца от Начално училище "Патриарх Евтимий" - Плевен, които бяха гости по линия на училищна програма: "Занимание по интереси на МОН". Децата са от трети клас и посетиха офис на НАП Плевен под наслов "Математика от „а“ до „я“.

Малчуганите получиха първия си данъчен урок и научиха, че за да си изчислиш данъка е необходимо да знаеш математика. На въпроса какво трябва да получат в магазина, когато пазаруват от продавача, те отговориха „касова бележка“ и „ресто“. За да почувстват атмосферата по време на работа, младежите имаха възможност да се запознаят с многобройните услуги, предлагани от НАП. Особен интерес проявиха към естеството на работата с клиенти.

Получили първия си урок по данъчна култура учениците изказаха удовлетворение от посрещането в офиса.

"На раздяла им пожелахме да са все по- мотивирани и с вдъхновение да продължат образованието си в областта на математиката и да поемат в бъдеще отговорността за събиране на приходите в държавната хазна, превръщайки се във финансово грамотни и социално отговорни бизнес лидери", споделят от НАП - Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета