Известна фирма става спонсор на Спартак? - pleven.utre.bg

Известна фирма става спонсор на Спартак?

20 юни 2019, 10:16 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

"Издръжката на Спартак не е задължение на никого, освен на УС на клуба", коментира Георг Спартански

Какво се случва с футболния Спартак? Има ли финансова стабилност и ще успее ли клубът да започне участието си във Втора лига? Тези и други въпроси си задават много от футболните фенове в града на Панорамата, а някои от тях бяха поставени във фейсбук групата "Забелязано в Плевен", където намериха своя отговор от кмета Георг Спартански.

"Издръжката на частния футболен клуб не е задължение на никого, освен на УС на клуба. Второ, общинският съвет, без да е длъжен, дава на клуба 100 000 лв. Трето, кметът, без да му е задължение, в момента води разговори с известна фирма за спонсорство, както и с президента на БФС във връзка с изграждане с пари на съюза на игрището зад стадиона, известно като "Сгурията". Четвърто, кметът, без да му е задължение, плаща водата, тока и т.н., всички разходи по издръжката на стадиона, предоставен безплатно на ФК. Пето, има изготвен проект за модернизация на стадион "Плевен" и молба за целево държавно финансиране е депозирана от мен и председателя на общинския съвет Мартин Митев до министър-председателя на РБ и до финансовия министър още преди около 2,5-3 години. Депозирано е искане и за довършване от държавата на втория етап на зала"Арена Плевен. Досега не се е случило, но както разбирате, това, което зависи от кмета и общинския съвет е направено", коментира Спартански.

Кметът разкрива още, че клубът има към днешна дата 33 000 лева задължения към футболистите за заплати, премии и т.н. До дни този въпрос щял да бъде изчистен чрез фирма, която поела ангажимент да го направи. Освен това, известна банка обещала в отговор на писмото му до нея да помогне финансово.Коментари (6)

Потребител
Селекцията е на тотото
Иван царя и Гетов щяха да водят спонсори. Нали това беше зора да се махне предишния ни спонсор доведен от кмета. Нека сега да доведат новия месия царя и компания
23 юни, 21:24 ч.
Потребител
СПАРТАК 1919
Кмете мандата ти свършва, махай се бoклук ! СПАРТАК Е НАД ВСИЧКИ !
20 юни, 21:48 ч.
Потребител
Плевенски
Спартански и крадливите общнски съветници от ГЕРБ на тези избори ще падат.
20 юни, 14:12 ч.
Потребител
Аре бе
Кмета без да му е задължение. Това се повтаря. Какво ли му е задължение?
20 юни, 11:59 ч.
Потребител
i
tova sa samo prikazki
20 юни, 11:26 ч.
Потребител
СпартанскиOFF
Спартански, отивай си! Моля те от името на почти цял Плевен - махни се от управлението на града веднъж завинаги!
20 юни, 10:49 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета