Общински съветник развя знамето на Плевен на Световното по кикбокс в Италия

Бойко Янчев сред най- добрите на Световното по кикбокс в Италия

Приключи още една от Световните купи на най-голямата спортна асоциация по кикбокс - Wako World Cup 2019, провела се в Римини /Италия/. България бе представена от няколко отбора и спечели забележителните 27 златни, 21 сребърни и 44 бронзови медала. На почетната стълбичка на медалистите в Римини отново се развя знамето на Плевен. Заслугата за това е на общинския съветник в Общински съвет - Плевен, Бойко Янчев, който за поредна година направи отлично представяне и спечели бронзов медал при ветераните в категорията +79кг.

„Тази година в надпреварата взеха участие 42 държави и общо 2760 участника. Успехът, който постигнахме, донесе на страната ни третото място в крайното класиране и определи България като водеща сила в световния кикбокс при аматьорите“, сподели Бойко Янчев. Той посочи, че отличното представен на състезателите ни в Римини е поредно доказателство за силата на обединението и една добра основа в подготовката за предстоящите Европейски и Световни първенства през месеците август, октомври и ноември.

Бойко Янчев, който е и заместник - председател на Постоянната комисия по обществен ред и сигурност и член на спортната комисия към местния парламент, е състезател на спортен клуб по кикбокс „Скорпион Плевен“. Член е и на Управителния съвет към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. През юни миналата година той отново защити достойно честа на Плевен и страната ни с отличното си представяне и класиране сред първите. Спечелените тогава две бронзови отличия Янчев посвети на родния си Плевен и подари единия от медалите си на Общината. Същата година той се завърна и с бронз от Европейското по кикбокс в Братислава, Словакия, където Янчев бе част от националния отбор на България по кикбокс.