Среднощен кошмар: Двама пребиха семейство с метална тръба и верига

Извършителите са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР

На 23 юни около 05:40 часа от "НССПЕЕН- 112" в полицията в Червен бряг е получен сигнал от 24-годишен жител на град Койнаре. Тъжителят е обяснил, че минути преди обаждането двама мъже от същия град са влезли с взлом в двора му и са нанесли побой на семейството му. Веднага на мястото е изпратен полицейски екип.

От извършените процесуални – следствен действия е установено, че 19-годишен и 22-годишен са разбили дървена входна врата, за да проникнат в имота. С метална тръба и метална верига са нанесли побой на живущите на адреса. 55-годишна жена е получила фрактури на лакътна и лъчева кости на лява предмишница. Тя е настанена в УМБАЛ - Плевен, за неотложна операция - без опасност за живота. 56-годишен, 24-годишен и 28-годишен са получили охлузни рани. Оказана им е медицинска помощ и са освободени за домашно лечение. 

Извършителите са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Единият от мъжете доброволно предава метална верига с дължина 55 см., използвана при нанасяне на побоя. Уведомен е дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.129 от НК. Работата продължава разследващ полицай.