Легендарната Мери Пиърс проведе мотивационен разговор с Росица Денчева - pleven.utre.bg

Легендарната Мери Пиърс проведе мотивационен разговор с Росица Денчева

24 юни 2019, 14:10 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

Плевенчанката получи специална покана от Патрик Муратоглу за тренировъчен лагер в академия "Муратоглу" в Ница

Легендарната Мери Пиърс проведе мотивационен разговор с двама от големите таланти на българския тенис - Росица Денчева и Робен Гавани. Българчетата получиха специална покана от Патрик Муратоглу за тренировъчен лагер в академия "Муратоглу" в Ница. "Мери Пиърс, която е голям приятел на Българската федерация по тенис, също водеше двама таланти на лагера. Помолих я да се срещне с Росица и Робен, да поговорят и да им даде ценни съвети. Тя откликна с удоволствие. Децата имаха възможност да чуят от голям шампион и настоящ треньор съвети и важни стъпки за развитието си, да й задават въпроси. А и самата Мери Пиърс остана впечатлена от тях и сподели, че въпросите им са били много адекватни. Това е изключителен опит за Росица и Робен. Наистина полезна среща, която може да им служи вбъдеще. От такъв професионален, но и приятелски разговор с голям шампион децата не просто разбират какво се изисква от тях, но това им помага да бъдат още по-вдъхновени, за да следват пътя си и да сбъдват тенис мечтите си", разказа националният треньор Даниел Ангелов.

Носителката на две титли от "Големия шлем" - Откритото първенство на Австралия и "Ролан Гарос", беше в България в края на 2017 г., когато Българската федерация по тенис бе домакин на Световната треньорска конференция на ITF. Мери Пиърс изнесе специална презентация в София. А сега отново демонстрира отличното си отношение към българския тенис. Пиърс има още две титли от "Големия шлем" - на "Ролан Гарос" на двойки и на "Уимбълдън" на смесени двойки. Тя е и двукратна шампионка с Франция във "Фед Къп".

Националите Росица Денчева и Робен Гавани са част от програмата "Новите шампиони" на Българската федерация по тенис. Робен е в А отбора на България до 12 години, а Росица е в Б отбора до 14 години.

"И срещата с Мери Пиърс, и самият лагер, разбира се, бяха много полезни за Росица и Робен. С поканата в академия "Муратоглу" те получиха възможност да тренират с добрите деца в света на тяхната възраст, с другите таланти, с които се състезават на най-високо ниво. Този лагер е безценен опит за тях", каза още Даниел Ангелов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета