Плевенската комисия за борба с трафика на хора е домакин на регионален семинар - pleven.utre.bg

Плевенската комисия за борба с трафика на хора е домакин на регионален семинар

25 юни 2019, 11:57 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Лектор в първия ден от семинара беше прокурор Владимир Николов от Районна прокуратура – Плевен

Местните комисии за борба с трафика на хора (МКБТХ) в Плевен, Монтана и Велико Търново провеждат двудневен обучителен семинар на тема „Прилагането на националните цели и приоритети в борбата с трафика на хора на местно ниво - възможности и предизвикателства”. Символичен домакин на инициативата е Местната комисия за борба с трафика на хора - Плевен. Дейността е в изпълнение на заложеното в раздел III „Обучение и квалификация на кадри” от годишните програми за противодействие трафика на хора и закрила на жертвите. В работата участват секретарите и членове на трите комисии: представители на МВР - „Криминална полиция”, ГДБОП, началници на отдели за закрила на детето, секретари на местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, към които се присъединиха разследващи полицаи, инспектори от Детска педагогическа стая, социални работници и психолог, активно работещи по темата и подпомагащи работата на комисиите.

Лектор в първия ден от семинара беше прокурор Владимир Николов от Районна прокуратура – Плевен, който има богат опит по линия на трафика на хора. Участниците изгледаха две презентации и активно се включиха в дискусия за проблемите в работата, взаимодействието между институциите и споделяне на добри практики.

Днес семинарът продължава с обсъждане на възможностите, трудностите и предизвикателствата, които среща всяка местна комисия за борба с трафика на хора, обсъждане на казуси, обмяна на опит и на добри практики. Тема на една от сесиите ще бъде „Засилена междуинституционална координация и сътрудничество в борбата с трафика на хора” с лектор Михаил Стефанов - експерт и консултант по комуникации, обучител по презентации, говорене и креативност.

Крайната цел на обучителния семинар е повишаване ефективността на работа на комисиите в Плевен, Велико Търново и Монтана, както и по-добро сътрудничество и координация между тях.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета