Областният управител участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район - pleven.utre.bg

Областният управител участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район

25 юни 2019, 15:22 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация

Заседанието се проведе във Видин

Днес, в Конферентния център на Областна администрация – Видин, се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район. Заседанието беше открито и ръководено от Албена Георгиева - председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападен район за периода 01.01-30.06.2019 г., областен управител на област Видин.

В заседанието взеха участие представители на министерства, областните управители на областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикати, Агенция „Пътна инфраструктура”.

Беше направено представяне, обсъждане и одобряване на Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северозападен район (2014-2020) за 2018 г.

На проведеното заседание беше представен Социално-икономически анализ на районите в Република България, като основа за процесите на планиране и програмиране на следващия програмен период 2021-2027 г. в областта на регионалното развитие.

Представители на Оперативните програми за периода 2014-2020 г. представиха и беше направено обсъждане на степента на изпълнение на съответните Оперативни програми 2014 – 2020 г. на територията на Северозападен район, в това число и информация за Годишните индикативни програми и предстоящите процедури по съответните Оперативни програми за 2020 г.

Представители на Агенция „Пътна инфраструктура“ информираха членовете на Съвета за напредъка по проекта за пътя „Видин – Ботевград“.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета