Ученици от Езикова гимназия - Плевен взеха активно участие във франкофонски форум

Той се организира в рамките на международния фестивал за съвременна франкофонска музика

Група ученици от френските паралелки на ПГПЧЕ, гр.Плевен: Анна - Мария Ангелова, Емила- Лилия Петрова, Виктор Петков взеха активно участие в младежкия форум Francofolies, Благоевград. Той се организира в рамките на международния фестивал за съвременна франкофонска музика и се фокусира върху младите франкофони от цялата страна.

В програмата му са предвидени културни и образователни инициативи. Целта на платформата за дискусия е да срещне различни гледни точни на подрастващите по актуална тема в смисъла на обществото и културната среда на нашето съвремие.

Темата на тазгодишното издание: Бунтът и формулираните 3 различни тези Социалният бунт, Бунтът на индивида, Бунтът в изкуството.

Тезите са с общи утвърждения и дават абсолютна свобода на участниците да избират посоката на отражението, което може да бъде интересно за тях. Идеята е да се провокират младите хора, да обединят усилията си, да намерят общ език, да успеят заедно в подготовката на съвместното си представяне. Свободният разговор, откритата дискусия, излагането на интересни разсъждения са важни за младежите в подготовката им за себеизразяването.

Форумът завърши с връчване на грамоти за участие.