Криминалисти от Пордим и Плевен задържаха участник в телефонна измама

39-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР

Участник в телефонна измама е задържан след незабавна професионална реакция на криминалисти от Пордим и Плевен.

На 28 юни в 12:30 часа в полицията в Пордим е заявено от 86-годишен жител на село Вълчитрън, че е станал жертва на телефонна измама. Тъжителят е обяснил, че за времето от 11:00 часа до 12:30 часа същия ден е потърсен на домашния телефон. Съобщено му било, че дъщеря му е пострадала и е необходима сумата от 3 000 лева, за да се извърши операция. Изпълнявайки получените указания възрастният човек предава на непознат събраните пари.

След получаване на информация за случая, в РУ Пордим е образувано досъдебно производство и са предприети незабавни оперативно-издирвателни действия, в които се включват и служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен.

В резултат на професионалните действия - проведените незабавни оперативни действия и заградителни мероприятия е установен мъжът, който е взел парите – 39-годишен от село Обнова. Той се придвижвал с лек автомобил "Опел Зафира". Задържан за срок до 24 часа.

При претърсване на лекия автомобил е установена инкриминираната сума в размер на 3 000 лева. 39-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай и служители на РУ – Пордим.