Министър Кралев за Ивет Горанова: Фантастично момиче!

Представянето на българските спортисти на Европейските игри в Минск е много радващо за всички, посочи той

"Представянето на българските спортисти на Европейските игри в Минск е много радващо за всички. Изпратихме 85 атлета, които се състезаваха в 15 различни спорта и имаме 18 медала. Това означава, че почти всеки четвърти от участниците с медал”, направи равносметка министър Красен Кралев в ефира на Нова тв.

"Фантастично момиче!", каза министър Кралев по повод представянето на Ивет Горанова, която завоюва титлата на турнира по карате в категория до 55 кг „Кумите“.

"За Игрите в Баку, според тяхната специфика премиите не са толкова високи.  Не са високи и премиите, които ще получат медалистите от Игрите в Минск. Премията зависи от приоретизирането на игрите. Игрите в Минск са с приоритет на европейско първенство.  Има много държави, които не дават никакви премии за медали от европейско първенство, но ние даваме. За световно са по-високи, но за Олимпийските игри са много високи. Златен медал от тях е 250 000 лв. За европейските игри за първото място се дават 6000 лв. Не са много парите, и не са те стимул и мотивация нашите атлети да се представят по този начин”, каза още министърът.