Провеждат нова процедура за обществен превоз на пътници по автобусната линия Плевен - Беглеж - pleven.utre.bg

Провеждат нова процедура за обществен превоз на пътници по автобусната линия Плевен - Беглеж

03 юли 2019, 10:37 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Срокът на новия договор с избрания за изпълнител ще бъде 5 години

Да се проведе процедура за възлагане на обществен превоз на пътници по автобусната линия Плевен - Беглеж, с утвърдени маршрутни разписания от Общинска транспортна схема от квотата на Общината, реши Общинският съвет на Плевен. Решението е във връзка с изтичане срока на договора за обществен превоз по посочения маршрут, сключен през от октомври 2014 г., поясни на редовната пресконференция след заседанието председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

"Съгласно Наредба №2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, издадена от Министерството на транспорта и съобщенията, Общинският съвет възлага превозите по автобусни линии след проведена процедура по Закона за обществените поръчки и в съответствие с Регламент на Европейския парламент и на Съвета от октомври 2007 г., относно обществените услуги за пътнически превоз с железопътен и автомобилен транспорт. В изпълнение на Наредбата Община Плевен, като възложител по договора, уведомява 6 месеца преди изтичане на срока му Общинския съвет в качеството му на орган, утвърдил маршрутното разписание. В случая с линията Плевен - Беглеж, договорения срок е до 31 октомври тази година“, информира Мартин Митев.

Срокът на новия договор с избрания за изпълнител ще бъде 5 години, колкото е максимално допустимият по Закона за обществените поръчки.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета