Деца от ОУ "Йордан Йовков" подкрепиха инициативата "Капачки за живот" на МЦ КИРМ-Плевен

Малките дарители с усмивка разказваха, че с голяма радост събират пластмасови капачки заедно със своите родители, баби и дядовци

Малчугани от втори „А” клас на основно училище „Йордан Йовков” – гр. Плевен, техният класен ръководител г-жа Евгения Кацарска и г-жа Малинка Славкова – начален учител „ЦДО”, подкрепиха инициативата "Капачки за живот" на Медицински център "Клиничен институт за репродуктивна медицина” – гр. Плевен за събиране на пластмасови капачки.

Малките дарители с усмивка разказваха, че с голяма радост събират пластмасови капачки заедно със своите родители, баби и дядовци. 

"Доброволчеството и опазването на околната среда са важни житейски уроци, на които искаме да научим децата”, споделиха педагозите от основно училище „Йордан Йовков” – гр. Плевен.

На 15 март 2019 г. Медицински център "Клиничен институт за репродуктивна медицина" – гр. Плевен постави метално сърце в градинката пред главния вход на центъра, поддържана от неговия екип. Сърцето е закупено със средства на центъра и подкрепя инициативата на плевенчанина и състезател по бокс Румен Мотовски. 

Със събираните средства ще бъде закупувана апаратура за нуждите на малките пациенти в Клиника по Неонатология и Клиника по Педиатрия на УМБАЛ „Д-р Георги Странски“ – гр. Плевен, а тяхното изразходване ще бъде публично оповестявано – на сайта на медицинския център и с информационна табела върху металното сърце.