Роси Денчева и Йоана Константинова ще участват на престижен турнир в Италия

В турнира ще вземат участие водещите 8 държави при подрастващите тенисисти

Националните отбори за момчетата и момичета ще вземат участие в много престижен турнир в Резато (Италия). За първи път България получава покана за участие в този турнир. Тази покана идва благодарение на добрите резултати на детско-юношеския тенис и работата на Българската федерация по тенис.

В тази надпревара се участва само със специална покана от организаторите. В турнира ще вземат участие водещите 8 държави при подрастващите тенисисти.

Националните треньори по програмата „Новите шампиони" Михаил Минчев и Велиан Бакалов ще водят родните таланти. 

В турнира ще участват по 8 отбора при момчетата и момичетата. Освен България представители при момчетата и момичетата ще имат Франция, Словения, Великобритания, Румъния, Унгария и Италия. Мексико има отбор при момчетата, а Босна и Херцеговина при момичетата. Мачовете ще бъдат съставени от два сингъла и среща по двойки.

Отборите са разпределени в две групи от по четири. Първите два отбора от групите се класират за полуфиналите.

При момчетата България ще бъде представена от Александър Василев (ТК "15:40", гр.София), Йоан Найденов (ТК "15:40", гр.София) и Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново). Нашите момчета попаднаха в група с Франция, Словения и Мексико

При момичетата България е в състав : Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локо 98", гр.Пловдив). Момичетата са в група с Франция, Словения и Босна и Херцеговина.