65-годишен участник в телефонни измами е задържан в Белене - pleven.utre.bg

65-годишен участник в телефонни измами е задържан в Белене

09 юли 2019, 09:31 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МВР

Действия по разследването, под ръководството на прокурор, са стартирали през месец юни

65-годишен участник в телефонни измами е задържан в Белене. Действия по разследването, под ръководството на прокурор, са стартирали през месец юни, когато постъпили сигнали за извършени няколко телефонни измами в крайдунавския град.

На 24 юни 2019 година за времето от 16:30 часа до 20:00 часа 86-годишна жителка на Белене е потърсена от непознат на домашен телефон. Под предлог, че съдейства на МВР за задържане на телефонни измамници са ѝ дадени указания да остави в полиетиленов плик, закачен на вратата пред дома 2550 лева. Образувана е преписка за престъпление по чл.209 от НК. От проведените оперативни действия е установен 65-годишен от Свищов, който в ролята на "куриер" е посетил домашния адрес на потърпевшата, откъдето взел паричната сума.

На 3 юли 2019 година мъжът е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Той е привличен и разпитан в качеството на обвиняем. Направил е пълни признания за участието си в престъплението. Изяснило се е, че на същата дата около 19:00 часа той е посетил друг адрес в Белене, за да вземе златни накити от друга жертва. По същата схема – съдействие на полицията за задържане на измамници - 71-годишна, е оставила в полиетиленов плик на вратата на къщата си три златни пръстена и златна халка.

В хода на процесуално-следствените действия е открита част от паричната сума, всички златни накити и други вещи, свързани с предмета на разследване. Работата по зокументирането на престъплението продължава.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета