Кметът предупреди ВиК, че ще се налагат реални санкции за неизвършени от дружеството ремонти - pleven.utre.bg

Кметът предупреди ВиК, че ще се налагат реални санкции за неизвършени от дружеството ремонти

09 юли 2019, 16:15 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

По официални данни за последните 12 месеца само в град Плевен са възникнали 487 аварии

Кметът на Община Плевен Георг Спартански изпрати официално писмо до директора на ВиК – Плевен, инж. Митко Спасов, в което предупреждава ръководството на дружеството, че заради неизвършени в срок ремонти на инфраструктурата след аварии ще бъдат налагани санкции. Нормативно задължението е описано в Наредба № 32 на Общински съвет – Плевен, за изграждане на елементите на техническата инфраструктура на територията на общината.

"Проявих толерантност, защото са държавна фирма и мислех, че ще бъдем добър пример за всички, ако си подадем ръка и работим заедно, че с добра дума ще накарам ВиК да си отстранява в срок щетите след стотиците аварийни ремонти. Оказа се, че не съм бил прав”, обясни решението си кметът.

По официални данни за последните 12 месеца само в град Плевен са възникнали 487 аварии, след чието отстраняване ВиК трябва да възстанови общо 1 660 кв. м настилка, а сумата за гаранции, която трябва да се внесе, е 24 900 лв.

Спартански допълни още, че според постановеното в Наредба № 32, Община Плевен трябва да бъде незабавно уведомявана при възникване на авария, че срокът за отстраняване на щетите от разкопаването е 10 дни, а за внасянето на гаранция от страна на държавното дружество – 3 дни.

"Трябва взаимно разбиране и съдействие. Достатъчно дълго показахме разбиране и търпение, не мога да пренебрегна интересите на 100 хил. души. Затова накрая в писмото уведомявам, че ако лошите практики от страна на ВиК – Плевен, продължат, ще приложа разпоредбите на глава 6 – Административнонаказателна отговорност, от Наредба № 32. Същото се отнася и до ръководството на „Топлофикация - Плевен” ЕАД”, беше категоричен г-н Спартански.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета