Страхотни победи за Роси Денчева и Йоана Константинова на турнир в Италия! - pleven.utre.bg

Страхотни победи за Роси Денчева и Йоана Константинова на турнир в Италия!

10 юли 2019, 09:12 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БФТенис

При момичетата България се наложи с 2-0 победи над французойките

Националните отбори на България за момчетата и момичета до 12 г. победиха тимовете на Франция на много престижен турнир в Резато (Италия).

При момчетата България се наложи с 2:1 победи над французите.

Йоан Найденов (ТК "15:40", гр.София) отстъпи на Грегори Врел Нагел с 3:6, 0:6.

Александър Василев (ТК "15:40", гр.София) направи обрат и победи Карим Бенани с 4:6, 7:5 ,6:2.

В срещата по двойки Александър Василев и Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново) се наложиха над Сборовски и Нагел с 6:4,7:6(0).

При момичетата България се наложи с 2-0 победи над французойките.

Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) игра повече от 3 часа и направи обрат от 2:4 в третия сет за 6:3, 6:7(1), 6:4 срещу Матилде Нгижол.

Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен) игра 2 часа и половина и направи обрат за 4:6, 6:1, 6:3 над Беварли Ниангон. Срещата по двойки при момичетата не се игра поради отказ на французойките.

Днес момчетата ще играят срещу Мексико, а момичетата срещу Босна и Херцеговина.

За първи път България получава покана за участие в този турнир. Тази покана идва благодарение на добрите резултати на детско-юношеския тенис и работата на Българската федерация по тенис.

В турнира се участва само със специална покана от организаторите. В надпреварата участват водещите 8 държави при подрастващите тенисисти.

Капитани на нашите отбори са националните треньори по програмата „Новите шампиони" Михаил Минчев и Велиан Бакалов.

В турнира участват по 8 отбора при момчетата и момичетата. Освен България представители при момчетата и момичетата имат Франция, Словения, Великобритания, Румъния, Унгария и Италия. Мексико има отбор при момчетата, а Босна и Херцеговина при момичетата. Мачовете са съставени от два сингъла и среща по двойки.

Отборите са разпределени в две групи от по четири. Първите два отбора от групите се класират за полуфиналите.

При момчетата България е представена от Александър Василев (ТК "15:40", гр.София), Йоан Найденов (ТК "15:40", гр.София) и Ивайло Симеонов (ТК "Кристи", гр.Дряново). Нашите момчета попаднаха в група с Франция, Словения и Мексико. При момичетата България е в състав : Росица Денчева (ТК "Плевен 90", гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК "Локо 98", гр.Пловдив). Момичетата са в група с Франция, Словения и Босна и Херцеговина.
Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета