Принудително водят свидетели по дело за опит за убийство - pleven.utre.bg

Принудително водят свидетели по дело за опит за убийство

10 юли 2019, 14:11 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

В съдебното заседание са разпитани явилите се свидетели и вещи лица

На 9 и 10 юли, в два последователни дни, състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против А.А.Д. на 38 години, от град Никопол.

Той е обвинен в това, че а 12.07.2017 г. в Никопол, област Плевен, направил опит умишлено да умъртви М.Р.М. на 28 години, от същия град. След спречкване между двамата, обвиняемият А.А.Д. е нанесъл по посока тялото на пострадалия М.Р.М. множество удари с ножка, от които 6 са попаднали в тялото му. Нараняванията довели до обилна кръвозагуба и са довели до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота. Пострадалият е бил откаран в болнично заведение, където е извършена спешна операция за спасяване на живота му. Без специализираната медицинска намеса, настъпването на смърт е било неизбежно. Деянието е било довършено, но от него не са настъпили исканите от дееца последици, по независещи от него причини - престъпление по чл.115, вр. чл. 18, ал.1 НК.

За това престъпление Законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години.

В съдебното заседание са разпитани явилите се свидетели и вещи лица. Тъй като не са се явили други свидетели, редовно уведомени за датата и часа на съдебното заседание, а и същите не са представили доказателства за уважителни причини за неявяването си, съдът е определил да бъдат доведени принудително за следващото съдебно заседание, от органите на „Съдебна охрана“. Това е наложило отлагане на делото и същото е насрочено за 26.09.2019 година от 10:00 часа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета