Два отбора ще носят името на Плевен в Европейското отборно първенство по шах за младежи и девойки - pleven.utre.bg

Два отбора ще носят името на Плевен в Европейското отборно първенство по шах за младежи и девойки

10 юли 2019, 17:09 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

То ще се проведе в Пардубице, Чехия

Пет от най-добрите български шахматистки ще участват в Европейското отборно първенство за младежи и девойки, което ще се проведе от 11-17.07.2019 г в  Пардубице, Чехия. Страната ни ще представят три отбора, носещи имената на български градове. Причината за това е, че Българска федерация по шахмат 1928 не е член на Европейския шахматен ни съюз (ЕШС).

Първите два отбора участват в турнира с подкрепата на председателя на БФШ 1928  Васил Антонов. Затова неслучайно те носят името на град Плевен. В отбор "ЕШС - Плевен", девойки до 12 г. ще участват Диляна Иванова/WCM/ и Петя Караиванова / AFM/. Отбор "ЕШС - Плевен", девойки до 18 г. включва Нургюл Салимова /WGM/ и Габриела Антова / FM/ , с резервен състезател Надя Тончева / WCM/. Третият отбор - "ЕШС - София", девойки до 18 г. е в състав Виктория Радева / WFM/ и Белослава Кръстева / WCM/.

Европейското отборно първенство за младежи и девойки  в  Пардубице, Чехия, традиционно събира най-добрите състезатели на Европа. То се провежда по швейцарска система в 7 кръга. Първите три отбора във всяко състезание ще получат купи и медали. Организаторите са осигурили предметни награди за  всички участници.

Етикети
Плевен


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета