Осъдиха условно 41-годишен мъж, блудствал с две малолетни момиченца в Плевен - pleven.utre.bg

Осъдиха условно 41-годишен мъж, блудствал с две малолетни момиченца в Плевен

12 юли 2019, 14:53 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Подсъдимият е признал вината си и е поискал разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие

Състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против В.К.А., на 41 години, обвинен в това, че на 04.11.2018 г. в гр.Плевен, извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвъкупление по отношение на две лица, ненавършили 14 - годишна възраст, като е блудствал с две малолетни момичета – престъпление по чл.149, ал.5, т.1 вр. с ал.1 от НК.

Обвиняемият се запознал с едното момиче, което било с друго дете на баскетболно игрище, като предложил да играят игра на телефона му. На следващия ден обвиняемият дошъл на игрището, като носел със себе си баскетболна топка, за да поиграят. Впоследствие предложил да ги заведе на таванското си помещение, за да ги научи да играят шах. Междувременно осъществил контакт с малолетната, чрез профила й в социална мрежа,  след което малолетните го посетили  и той успял да извърши блудствени действия спрямо тях.

В провелото се разпоредително съдебно заседание са се разисквали въпроси относно реда и начина на протичане на съдебното следствие. Подсъдимият е признал вината си и е поискал разглеждане на делото по реда на съкратеното съдебно следствие. Поради това, още същия ден е постановена присъда, с която подсъдимия В.К.А е осъден за престъплението, за което му е повдигнато обвинение, на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода – условно, с петгодишен изпитателен срок.

На гражданските ищци и частни обвинители, подсъдимият е осъден да заплати по 5000 лева обезщетение, за претърпените неимуществени вреди, нанесени от престъплението. Направените разноски по делото са за сметка на подсъдимото лице.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд град Велико Търново, в 15-дневен срок.Коментари (1)

Потребител
Питащ
Кой ще защити тези деца сега. Условна. Тези деца, от сега на татък ще са под стрес. Къде са социалните или този е мангизлия.умът ми не го побира. Сега родителите на децата да го извадят и да го насилят.
Този ще посегне пак. Това му е в кръвта.
13 юли, 09:13 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета