Кога се завръща лятото?

В следващите дни валежите ще са по-малко

Средиземноморски циклон преминава над Балканския полуостров. Очакват се значителни валежи, гръмотевични бури и градушки най-вече в централните и южните райони на Гърция, предаде Нова тв. Количествата дъжд там ще надхвърлят 50 литра на квадратен метър за денонощието.

У нас валежите ще са по-малко. Денят ще е с променлива облачност до обяд. След това ще превали слабо на много места в страната. По-значителни количества очакваме в централните части на Южна България, в Югозападна България и по-конкретно в Рило-Родопската област.

Температурите остават ниски за сезона. Следобeд термометрите ще показват стойности между 22 и 27 градуса, а привечер – между 12 и 18 градуса.

По Черноморието очакваме слаби превалявания в следобедните часове, с по-голяма вероятност по северните части на крайбрежието. Температурата на въздуха – между 23 и 26 градуса, на водата – 23-24 градуса. Вълнението – слабо с височина на вълните до 50 сантиметра.

В дните до края на седмицата температурите ще се повишават и ще гонят стойности около и над 30 градуса през почивните дни. Условия за превалявания ще има в петък в Югозападна България.