Усилена работа кипи на брациговската "Ла Бонбонера" за мача между Хебър и Спартак

Двата тима новаци във Втора лига ще се срещнат в дебютния си мач помежду си в събота

Съвсем леки корекции остава да се направят в следващите дни по стадион "Христо Гюлеметов – Бонбона" в Брацигово преди съботния домакински мач на Хебър срещу Спартак (Плевен). Двата тима новаци в лигата ще се срещнат в дебютния си мач помежду си от 18,30 часа, а входът за всички фенове ще бъде свободен. Тричленна комисия от БФС направи финална инспекция на брациговската "Ла Бонбонера", която като цяло получи положителна атестация от проверяващите, съобщава kotasport.com.

Хората от Лицензионната и Спортно-техническа комисия при футболната централа установиха огромния обем работа, който е бил свършен на стадиона през последния месец. Съблекални и сервизни помещения са прясно боядисани и освежени. Монтирано е видеонаблюдение, прекаран е и интернет. Обособени са стаи за лекар, допинг-контрол, съдийски наблюдател, зала за пресконференции. Във връзка с телевизионното излъчване на мачовете на стадиона вече има и трифазен ток. В момента се довършват огражденията по трибуните, оформен е сектор за гостуващите агитки. Монтирани са и тоалетни за феновете. Инспектиращите са поставили въпросът за слагане на указателни табелки за упътване към спортното съоръжение, които до 2 дни ще бъдат факт.
Като цяло комисията е дала добра оценка и стадиона би трябвало да получи лиценз за провеждане на мачове от второто ниво на организиран футбол в България. Официалното становище на БФС ще излезе в четвъртък.