С пълна сила тече ремонтът на пътя Деков - Кулина вода

Дължината на целия участък е 5572 метра

С пълна сила текат строителните дейности по проект на Община Белене „Реконструкция и рехабилитация на общинска пътна мрежа: Белене – АЕЦ-Белене, Деков-Кулина вода“.
На ремонт подлежи участъкът от пътя от разклона за Кулина вода до селото - PVN 2002, (II-52)- Деков – (Бяла вода) – Кулина вода.

Дължината на целия участък е 5572 метра, съобщават от местната управа.

Строителните дейности включват изкърпване на проблемните участъци от пътя, полагането на изравнителен пласт асфалт, след което и полагането на втори – износващ – пласт асфалт.

По пътя ще бъдат отремонтирани всички съоръжения – мостове, водостоци. Ще бъде направено отводняване на пътя. Ще се ремонтират банкетите на пътя и ще се изгради канална мрежа за оптични кабели за широколентов достъп. Предстои и поставяне на хоризонтална и вертикална пътна маркировка.
Фирмата изпълнител на проекта е „Галчев Инженеринг“.  А фирмата по строителният надзор – „Стройнорм“-София. 
Парите се отпускат по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура от мярка Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за Развитие на селските райони за периода 2014-2020г. , съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.