Реновират централната градска част и Автогарата на Плевен - pleven.utre.bg

Реновират централната градска част и Автогарата на Плевен

18 юли 2019, 11:43 | plevenutre.bg

Днес бе подписан договор за инвестиционен кредит за сумата от 4 850 804 лв.

Регионален фонд за градско развитие АД, Ескпресбанк АД и Община Плевен подписаха днес Договор за инвестиционен кредит за сумата от 4 850 804 лв. за реконструкция и обновяване на централната градска част и Автогарата на гр. Плевен. Заемните средства са част от финансовия инструмент Фонд за градско развитие Север, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ и предоставен с помощта на Фонд на фондовете. 

Проектът включва ремонти на Автогарата и на над 12 хил. кв. м от пешеходната зона в центъра на града.

Автогарата ще предложи по-добро качество на услугата и комфорт за гражданите и превозвачите, като категоризацията й ще бъде повишена в най-висок клас. Инвестицията предвижда основен ремонт на зоната за движение и престой на автобусите, нова навесна конструкция, пейки, кошчета и видеонаблюдение. По сградата са предвидени мерки за енергийна ефективност, достъпна среда и подновяване на съществуващата водопроводна инсталация. В салона за обслужване на пътниците ще се осигури отопление, климатизация, достъп до безжичен интернет и модерно информационно табло. Предвиждат се помещение за приемане и съхраняване на багаж и стая за майки с деца. 

За основния ремонт на пл. „Свобода” и пешеходната ул. „Васил Левски” финансирането ще осигури свежа и обновена градска среда с повече възможности за стопански дейности. Растителните площи ще се увеличат с около 1000 м² и на тях ще бъдат засадени храсти, цветя и нови 64 дървета, за които ще бъде изградена поливна система от подземен водоизточник. Предвидени са също нови осветителни тела, декоративни настилки и нови елементи на градския дизайн.

Проектът на Община Плевен е петия проект в града, финансиран от Фонда. С подкрепата на инициатива JESSICA са изградени фабриката за текстил на КНМ Текстил ООД, складовата база на Л-С - Комерс ООД и кино салоните "Арена" в Панорама Мол. В процес на изграждане е завода за асемблиране на автомобилни кабелни инсталации за нуждите на Леони България ЕООД.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета