Задържаха 71-годишен дядо от Къртожабене, муле на телефонни измамници - pleven.utre.bg

Задържаха 71-годишен дядо от Къртожабене, муле на телефонни измамници

23 юли 2019, 09:36 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

При проведените процесуални-следствени действия са открити вещи, съотносими с предмета на разследване.

71 – годишен, участвал в схема за телефонна измама, е задържан от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Плевен и РУ Долни Дъбник. Той е изпълнявал ролята на „муле“ , като е взел парите от жертвата.

Действия по разследването, под ръководството на прокурор, са стартирали през месец юни, когато е постъпил сигнал за извършена телефонна измама в село Горни Дъбник. На 11 юни 2019 година 82-годишна жителка на селото била потърсена от непознат на домашен телефон. Под предлог, че съдейства с пари за животоспасяваща операция на нейна близка, хоспитализирана във "Военна болница - град Плевен" възрастната жена е предала на измамник 7000 лева. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.209 от НК.

В хода на разследването се включили и криминалисти от ОДМВР – Плевен. При проведените съвместни действия със служители от РУ-Долни Дъбник под ръководството на наблюдаващ прокурор е установен 71-годишен от село Къртожабене, област Плевен, който в ролята на "куриер" е посетил домашния адрес на потърпевшата. Мъжът е приел инкриминираната парична сума лично от възрастната жена.

При проведените процесуални-следствени действия са открити вещи, съотносими с предмета на разследване. 71-годишният е привличен и разпитан в качеството на обвиняем. Той дава подробни сведения за участието си в извършеното престъпление. Предал е част от инкриминираната парична сума. Документирането на престъпното деяние продължава.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета