Незаконен алкохол откриха при проверка в Плевенско

160 литра наливен етилов алкохол, с характеристики на ракия, конфискуваха вчера при акция на полицията

160 литра наливен етилов алкохол, с характеристики на ракия, в еднакви по обем пластмасови туби конфискуваха вчера при акция на полицията.

На 23 юли 2019 година около 09.00 часа при извършването на  проверка по оперативна информация в частен имот в Кнежа е открита нередовната стока. В лятна кухня и спално помещение на къща, обитавани от 38-годишна, са установени 15 пластмасови туби от минерална вода, съдържащи общо 160 литра течност с мирис на спирт. За намерения на място алкохол не са представени никакви документи за платен или обезпечен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове.

За извършената проверка в имота е съставен протокол по чл.83 от ЗМВР като са уведомени служители на отдел "Митническо разузнаване и разследване Дунавска" в ГДМРР при агенция "Митници" и дежурен прокурор от РП - Кнежа.

От служители на отдел "МРР Дунавска" при агенция "Митници" е съставен протокол за извършена проверка, с който е иззет алкохола. Взети са проби за лабораторен анализ.

Предстои да бъде образувано административно наказателно производство по случая. Работата продължават служители при агенция "Митници".