Детските градини и училищата създават екипи за превенция на отсъствията - pleven.utre.bg

Детските градини и училищата създават екипи за превенция на отсъствията

26 юли 2019, 15:19 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Учители ще посещават домовете на децата, които не ходят в учебните заведения

От следващата учебна година започва още по-активна работа за привличането и включването на децата и учениците в образователната система. За целта детските градини и училищата в страната ще сформират постоянни екипи за превенция на отсъствията без уважителни причини, съобщават от МОН.

В тях могат да влизат и учителите, които се грижат за приобщаването на деца към системата. При необходимост новите екипи ще функционират всекидневно, предвиждат промени в работата по Механизма, предложени за обществено обсъждане от Министерството на образованието и науката.

Дейността на екипите за превенция ще е насочена към намаляване на риска от отпадане. Експертите ще  посещават домовете на отсъстващите по неуважителни причини деца и ученици, като обходите ще се правят още след регистрирането на отсъствията. Също така се предвижда да се работи активно с родителите, за да се осигурява участието на децата и учениците в образователния процес.  Екипите ще бъдат подпомагани и занапред от представители на общините, Дирекция „Социално подпомагане“ и Министерството на вътрешните работи.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета