Спартак 1919 завърши втори на международния турнир в Румъния

"Гладиаторите" отстъпиха на година по-големия от тях съперник на Карпати (Лвов)

Спартак 1919 (Плевен) завърши втори на международния турнир в Брашов, Румъния. "Гладиаторите" отстъпиха на година по-големия от тях съперник на Карпати (Лвов) с 0:3, съобщиха от клуба.

Спартак 1919 завърши турнира с 4 победи и 1 поражение, побеждавайки Карпати (Лвов) с 4:1 в първата среща и имайки най-резултатното нападение и най-добрата защита в турнира.

"Страхотно представяне на нашите момчета. Играхме срещу силни съперници, всички от бяха U17, докато нашият отбор е с играчи родени предимно 2004 и 2005 година. Опитът и уроците които получихме са много ценни. Такива турнири и мачове спомагат за нашето израстване. Показхаме, че не отстъпваме на отбор като Карпати и съм убеден, че след година, когато нашите момчета са на тяхната възраст, ще бъдат по-добре подготвени, отколкото са те сега. Трябва да се научим на постоянство, да изискваме от себе си всеки ден и да не чакаме подобни предизвикателства, които да ни напомнят колко трудно е да се съревноваваш на средноевропейско ниво. Но копнеем и мечтаем за тези стандарти, така че трябва да продължим да работим усилено и да се различаваме от посредствеността", коментира Радостин Александров.

"Гордея се с момчетата на ФК Спартак 1919 - има много потенциал в тях, стараят се и се раздават всеки ден и показаха, че нашият клуб може да бъде един от добрите в нашата страна и има играчи, които могат да играят на по-високо ниво в Европа - убеден съм в това. Надявам се да има повече хора у нас, които да повярват в това което правим - да бъдат по-съпричастни и да подпомогнат проекта който сме започнали.", допълни директорът на ДЮШ.

На отбора предстои втори турнир през идната седмица, отново в Брашов и отново при U17.