Седмицата започва с дъжд и захлаждане

Дъждове ни очакват и във вторник, и в сряда

През днешния ден над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Очакват се градушки.

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова. От прогнозата стана ясно още, че над Източна България ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но само на отделни места там ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България - от североизток. С него ще прониква хладен въздух.

Температурите ще се понижат. Преобладаващите ще бъдат между 26-27° в Северозападна България и по високите полета, до 34-36° на места в Югоизточна България.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, след обяд с временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще се ориентира от североизток и след обяд ще е до умерен.

Максимални температури на въздуха ще бъдат около 28-30°. Температурата на морската вода - 26-27°. 

Дъждове ни очакват и във вторник, и в сряда. Във вторник ще вали в цялата страна. Вятърът ще остане от запад-северозапад, слаб до умерен. Максималните температури ще са между 28° и 33°, допълни още Никол Коилова.