Двама шофьори избягаха след пътен инцидент, пострадал е възрастен плевенчанин

Продължават полицейските действия за установяването им

На 27 юли около 19:55 часа е получен сигнал за пострадал велосипедист, приет в  ЦСМП - Плевен. На сигнала се отзовава екип на сектор Пътна полиция при ОД на МВР Плевен. Установена е самоличността на пострадалия – 69-годишен от Плевен. Мъжът е обяснил, че при движение с велосипеда си в посока към град Плевен по пътя от вилна зона преди село Къшин, в района на отбивка за бивш изчислителен център, бил блъснат от насрещно движещ се таксиметров автомобил. При удара велосипедистът бил съборен върху друг автомобил. След инцидента двамата водачи напуснали местопроизшествието, като оставили пострадалия на мястото.

Той е транспортиран до ЦСМП с частен превоз. След преглед е установено, че има луксация на ляво рамо и премазване на пръст на лявата ръка. Освободен е за домашно лечение без опасност за живота. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. 

Продължават полицейските действия за установяване на другите участници в инцидента. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б", във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.