Община Плевен подкрепя националната пациентска кампания за белодробно здраве

Ще се проведат безплатни изследвания на белите дробов с цел ранна превенция на хроничните белодробни заболявания

Клиниката по пневмология и фтизиатрия на УМБАЛ „Георги Странски“ ще се включи в деня на отворените врати на Националната пациентска кампания „Белодробно здраве във всички политики“. Ще се проведат безплатни изследвания на белите дробове /спирометрии/ с цел ранна превенция на хроничните белодробни заболявания.

На 1 август от 10.00. часа в Заседателната зала на Община Плевен ще се проведе пресконференция, на която експерти на Клиниката по пневмология и фтизиатрия ще информират за основните симптоми и рискови фактори на бронхиалната астма. От РЗИ – Плевен, ще представят конкретни данни заброя на болните  и анализ на рисковите фактори на болестите на дихателната система сред жителите на областта. РЗОК ще проследи пътя на пациента и какво получава като профилактика, лечение и терапия в извънболничната и болнична помощ срещу здравните си вноски.

На 2 август от 10.00. до 14.00. ч.в Клиниката по пневмология и фтизиатрия се проведат безплатни изследвания на белите дробове /спирометрии/ с цел ранна превенция на хроничните белодробни заболявания. Адресът на клиниката е ул. Владимир Вазов“ № 91. Телефонът за предварително записване е 064 886 743.

Националната пациентска кампания „Белодробно здраве във всички политики“ се реализира по инициатива на Асоциацията на българите, боледуващи от астма, алергии и ХОББ /АББА/ в партньорство с българското дружество за белодробни болести /БДББ/ и Българското дружество по алергология /БДА/.