Плевенски бопаджии участваха в спецоперация за задържане на банда, разпространявала наркотици - pleven.utre.bg

Плевенски бопаджии участваха в спецоперация за задържане на банда, разпространявала наркотици

01 август 2019, 16:14 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МВР

На седемте обвинени за участие в престъпната група е наложено задържане до 72 часа

Специализираната прокуратура е привлякла към наказателна отговорност седем участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Бургаско, Ямболско и Ловешко.  Разследва се дейността им и във връзка с производство на марихуана, след като при проведените оперативни действия е намерено и иззето оборудване за наркооранжерия.

Участниците в групата са задържани вчера при операция на ГДБОП, териториалните служби БОП в Бургас, Плевен-Ловеч, ГДНП и Специализираната прокуратура в трите области – Бургас, Ямбол и Ловеч.

По първоначални данни групата е действала от октомври 2018 г. При извършените претърсвания на жилища, промишлени помещения, офиси и автомобили са намерени и иззети различни доказателства за престъпната й дейност. В жилище на един от участниците - в село Дерманци, Ловешко, е открито голямо количество канабис, пакетирано за продажба на едро. Там са намерени и иззети вентилатори, осветителни тела и други части от цялостно оборудване за отглеждане на растения в затворени помещения.

В къща на друг участник в групата - в село Веселиново, Ямболско, освен наркотици, е открито и иззето автоматично огнестрелно оръжие. Суха тревна маса в буркани и оборудване за наркооранжрия са намерени и в старо промишлено помещение, където се предполага, че доскоро е бил отглеждан индийски коноп.

На седемте обвинени за участие в престъпната група е наложено задържане до 72 часа. Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража" за всеки от тях.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета