Министър Димов за африканската чума: За екокатастрофа не би трябвало да говорим в момента - pleven.utre.bg

Министър Димов за африканската чума: За екокатастрофа не би трябвало да говорим в момента

03 август 2019, 10:33 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    pixabay

Скоростта на решаването на проблема е гаранция за неразпространяването му, посочи той

"За екокатастрофа не би трябвало да говорим в момента. Основната отговорност на Министерството на околната среда и водите и Басейновите дирекции е да гарантираме да няма преминаване на водата, която се отделя при загробването на умъртвени прасета към подпочвени води“. Това заяви в "Събуди се" по Нова тв министърът на околната среда и водите Нено Димов. 

Според него изгарянето на животните е по-добър вариант от загробването, но експертите трябва да дадат последно мнение. "Скоростта на решаването на проблема е гаранция за неразпространяването му. Надявам се гражданите ще разберат и да подпомогнат този процес“, коментира още министърът.

По думите му съществува европейска норма за намаляване на популацията в такива случаи, за да може да се минимизира възможността за пренасяне на заразата. „Очаква се и ловните стопанства, и горските стопанства, и ловните дружинки да се включат много активно. Министър Танева спомена, че вече има и финансов стимул“, обясни той, като добави, че това ще накара повече хора да се включат в умъртвяването.Коментари (1)

Потребител
муспи
Докога, че това си е откровен расизъм! Всички свине са бели, няма ни една мургава, да не говорим за черна?! При тази свободия утре ще кажат че чумата не е африканска а еврейска. Народе, да спасим още веднъж божия народ!
03 август, 19:37 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета