Плевенският картинг талант Марк Баневски триумфира в Румъния

Марк стана победител в своя клас Mini ROC в 4-ия кръг от Masters шампионата

Марк Баневски стана победител в своя клас Mini ROC в 4-ия кръг от Masters шампионата по картинг на Румъния. Надпреварата се проведе на пистата Таргу Секуиеск, съобщава karting.bg.

В събота в квалификацията Марк беше много по-бърз от всички останали на дъжд. Той изпревари втория Лука пол Вилсореану с 0.73 сек. В полуфиналния манш също на мокро плевенският пилот завърши първи, като румънският му съперник завърши близо до него.

В неделя се проведоха двата финала на суха писта. В манш 1 Баневски стартира първи и до средата на състезанието водеше, но го атакуваха отзад двама пилоти. За момент той изостана трети. Две обиколки преди края той изпревари единия и дори атакува първия Давид Косма, но неуспешно.

Във втория манш Баневски стартира втори, но на тази писта втората позиция е много неудобна и Марк изостана 5. След това обаче един по един изпревари всички и завърши с предимство от 1 секунда.

Така Марк спечели кръга с 45 точки, следван от Давид Косма с 41 и Лука пол Вилсореану с 36 т.

Друг наш представител Искрин Арабаджиев участва в кралския клас KZ. Той завърши 5-и в първия манш, като получи и наказание от 5 секунди, което обаче не се отрази на класирането му.

Във втория манш българският пилот не финишира, но бе класиран 12-и. Така той завърши кръга на 9-а позиция.