Невяна Владинова успокои феновете: Не се оттеглям, продължавам и ще изкарам цикъла докрай

Плевенчанката е категорична, че това няма да се случи преди предстоящите олимпийски игри

Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика Невяна Владинова сама е предпочела да играе само два уреда на световното първенство в Баку през септември. Това сподели тя пред Би Ти Ви. Родната федерация избра схема на игра 4-4-2, в която Катрин Тасева и Боряна Калейн ще изиграят пълната си програма от 4 композиции.

Тя е предложила този вариант още преди да стане ясно разпределението.

"Поисках да говоря с г-жа Раева и г-жа Маркова и им казах, че знам колко отговорно състезание ни чака, че е много важно да вземем две квоти и че всъщност моето мнение е, че най-редно е Катрин и Боряна да се борят за тях. Не само това, че те са го заслужили като резултати до момента през тази година, но мисля, че и в момента биха се справили по-добре. Все пак, който ме познава, знае, че аз съм много амбициозен човек, че винаги вярвам в това, че мога да се справя с нещата, но наистина в момента става въпрос за нещо по-голямо от личната ми амбиция. Дълго мислих, но накрая взех това решение", заяви тя.

Избраната от федерацията схема 4-4-2 дава много повече сигурност за спечелване на две квоти за олимпийските игри в Токио догодина.

"Ако ми бяха дали да играем схемата 4-3-3 и аз трябваше да играя три уреда, трябваше да съм бетон на тези три уреда, а в момента не съм сигурна, че мога да го направя. Върнах лентата назад, аз също имах доста шансове – и тази, и миналата година. Възползвах се от тях и наистина сега е ред на Катрин и Боряна да се възползват от техния шанс", каза Владинова, която беше единствената българска представителка на Игрите в Рио през 2016 г., къде завърши седма.

Въпреки многото коментари, че решението на Невяна е продиктувано от нейното намерение да се оттегли от активния спорт, тя е категорична, че това няма да се случи преди предстоящите олимпийски игри.

"Няма да се отървете така лесно! Искам да успокоя феновете си, че всъщност не се оттеглям, не спирам след световното. Продължавам, ще изкарам цикъла докрай и всъщност не съм нито демотивирана, нито нищо. Всичко е наред. Щастлива съм, обичам справедливостта, обичам, когато всичко на мястото си. И вярвам, че ни предстоят само хубави неща", заяви още тя.