Отново инцидент с газова бутилка, продължават и пожарите в сухи треви в Плевенско

През изминалото денонощие спасителни екипи са участвали в 12 произшествия и технически дейности

През изминалото денонощие спасителни екипи от дирекцията в Плевен са участвали в 12 произшествия и технически дейности, съобщават от МВР.

На 15 август в 14:21 часа е потърсено съдействие за инцидент с газова бутилка в двор в село Ясен. Пожарът е погасен до пристигането на екипа. Пострадали няма.

На 15 август 2019 година е потърсено съдействие за пренасяне на пациент с наднормено тегло в спешно отделение на червенобрежката болница.

На 15 август около 17:15 часа служители от РСПБЗН Левски са измили пътното платно след пътен инцидент на главен път Е83 в района на село Българене.

Огнеборци от службите в Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” Плевен са погасили пет пожара в запалени сухи треви в областта. Инцидентите са регистрирани в Белене, Червен бряг V квартал, Червен бряг до гробищен парк, село Чомаковци.

Служители от РСПБЗН-Червен бряг са потушили пожар в отпадъци на сметището в град Койнаре. Потушен е и пожар в стърнище в землището на село Милковица от служители на РСПБЗН -Гулянци.

На 16 август 2019 година в 00:22 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в частен имот в село Долни Луковит. Пламъците са погасени. Предстои изясняване на причините за инцидента.