Обявиха обществена поръчка за ремонт на Спешната помощ в Плевен

Мисия

20-08-2019, 11:08

Снимка:

архив

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Общо 34 медицински обекта в страната ще бъдат реконструирани

Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за ремонт и реконструкция на 34 обекта от извънболничните структури на спешната помощ на територията на областите Видин, Враца, Ловеч, Монтана и Плевен. Прогнозната стойност е 8 млн. лв. без ДДС, като средствата са по проект „Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ“, финансиран по ОПРР 2014-2020“, включваща 6 обособени позиции.

Това е само първата от общо седем обществени поръчки за извършване на строително-монтажни работи по 235 обекта за нуждите на 34 спешни отделения на болници на територията на цялата страна. Дейностите включват изграждане на нови сгради, реконструкция, ремонт, преустройство, подобряване на достъпа за лица с увреждания и на прилежащото им околно пространство.

Предстои да бъдат обявени обществени поръчки и за избор на изпълнители на строителен и авторски надзор на всички обекти. Министерството на здравеопазването ще обявява до края на месец септември поетапно обществените поръчки.

Общо средствата по европейската програма са 164 млн. лв., като в тази сума влиза и закупуването на 400 нови линейки, оборудвани с медицинска техника и апаратура за нуждите на спешната помощ в страната.