Предлагат допълнително финансиране на ОФК „Спартак Плевен“ - pleven.utre.bg

Предлагат допълнително финансиране на ОФК „Спартак Плевен“

21 август 2019, 12:22 | pleven.utre
  • Снимка:
    архив

Тимът се класира във Втора професионална футболна група

Предложение за осигуряване на допълнителни финансови средства от бюджета на Община Плевен за 2019 г. за Общински футболен клуб „Спартак Плевен" влиза за обсъждане в комисии на Общинския съвет. Предложението от общинска администрация ще бъде разгледано в заседанията на две от постоянните комисии - по „Бюджет и финансова политика” и ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм“, гласи резолюция на председателя на местния парламент Мартин Митев.

С Решение от 31.01.2019 г. на Общински съвет - Плевен, е приет сборният бюджет на Община Плевен за 2019 г. в размер на 103 012 525 лв. В същото решение са определени и годишните средства за група „Физическа култура и спорт" в размер на 540 000 лв., в това число за ОФК „Спартак Плевен" - 100 000 лв. След участие в Трета Северозападна аматъорска футболна лига и успешно завършване на Сезон 2018/2019 г., футболният отбор на ОФК „Спартак Плевен" се класира първи, с което придоби и правото да участва в новото футболно първенство, Сезон 2019/2020 г. във Втора професионална футболна група. Това участие на отбора в по-висша група изисква и значително по-големи финансови разходи, се посочва в предложението, внесено до местния парламент. Уточнява се, че участието в новото първенство е свързано със заплащане на допълнителни разходи и такси, които при планиране на средствата във връзка с участието в аматьорската лига не са били необходими и не са предвидени при приемане на разходите по бюджета за тази година. Такива са разходите за: фактура на БФС за 9 домакински срещи, разходи за футболни съдии; такса за участие; допълнителни разходи за наем на лицензиран стадион за провеждане на домакински мачове и др.

Във връзка с новите обстоятелства, свързани с ОФК „Спартак Плевен",  се предлага за клуба да бъдат осигурени допълнителни финансови средства в размер на 30 000 лв. Средствата ще са за сметка на реализирани икономии в бюджета на Общината за тази година.

 Коментари (3)

Потребител
Къде са спонсорите Гетов
Благодарение на ЛЕГЕНДАТА ни пръщим от спонсори
22 август, 11:02 ч.
Потребител
1ви Април
Гетов ще финансира собствени средства в размер на 500 000 лева. Така ще даде пример и на останалите "бизнесмени" да дарят пари в Спартак. Първи е Величко гащника
21 август, 21:47 ч.
Потребител
Оня
Миже, да те лажем...
21 август, 16:07 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета