Цвета Караянчева поздрави Ловеч за годишнината от Освобождението

Животът

22-08-2019, 10:33

Снимка:

архив

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Председателят на Народното събрание изпрати поздравителен адрес

В Община Ловеч е получен поздравителен адрес от Цвета Караянчева, председател на 44-ото Народно събрание, по повод отбелязването на годишнина от Освобождението на Ловеч.

В документа се казва: „Изключително съм щастлива да отправя моите най-топли и сърдечни поздравления към Вас. На този забележителен ден отбелязвате 142-ата годишнина от Освобождението на Ловеч. Днес не само Вие, но и всеки от нас скланя глава пред подвига на героите, принесли се в жертва пред олтара на Отечеството и загинали за Освобождението на града.“

После Цвета Караянчева  припомня героичната и славна история на Ловеч, град с богати традиции и култура.

„Ловеч винаги е бил и ще продължи да бъде символ на гордия и непреклонен български дух. Велики личности и събития завинаги ще бъдат част от историята на града и ние им дължим нашата дълбока признателност. Сигурна съм, че всеки българин познава несравнимите природни красоти и богатства на Ловеч. Не само ловчанлии, но и всеки наш сънародник има основание да бъде горд с уникалните забележителности като Ловешката средновековна крепост, парка "Стратеш", Архитектурно - историческия резерват "Вароша", Архитектурния резерват Старо Стефаново, Деветашката пещера“, се казва по-нататък.

Адресът завършва с  пожелания към Корнелия Маринова да продължи все така всеотдайно да работи за модерното развитие и бъдещето на Ловеч.